14 Ağustos 2008 Perşembe

Yakacık vana

YAKACIK VALF SAN. ve TİC. A.Ş.

Firmamız Klinger Avusturya lisansı ile 1966 yılından itibaren vana ve armatürleri üzerine üretim yapan tamamı Türk sermayeli Türkiye' nin ilk entegre vana üretim firmasıdır. Yakacık Valf; tasarım, AR-GE, modelhane, maçahane, dökümhane, kalite laboratuarı, talaşlı imalat, montaj, boyahane ve test istasyonları ile imalat ve kontrol ünitelerinden oluşan entegre bir tesis yapısına sahiptir. Yıllık 350.000 (üçyüzellibin) adet vana üretim kapasitesine sahiptir. Son 15 yıl içinde kendi dizayn ve patentine sahip olduğu başka ürünleride üreterek ürün çeşidimizi artırmaktayız. Ayrıca çeşitli distribütorlüklerimiz ile üretimimizde bulunmayan ürünleri müşterilerimize yıllardır başarı ile temin etmekteyiz

Dökümhanemizde pik döküm (GJL 250), sfero döküm (0.7040), çelik döküm (1.0619) ve paslanmaz çelik (1.4408 – 1.4086) döküm işlemlerini gerçekleştirebilmekteyiz.

Ürün gamımızda pistonlu vanalar, glob vanalar, metal körüklü glob vanalar, küresel vanalar, pislik tutucular, çek vanaları, kazan blöf vanaları, manometre muslukları (İki yollu ve üç yollu), seviye göstergeleri (reflex tip ve manyetik olarak), doğalgaz küresel vanaları, yerüstü yangın hidrantları, kompansatörler (çelik ve kauçuk), prinç küresel vanalar, pirinç pislik tutucu ve çek vanalar, fan coil ve sprinkler tip hortumlar, kontrol vanaları bulunmaktadır.

Yakacık Valf firması olarak ISO 9001 / 2000 kalite yönetim sistemi çerçevesinde üretim yapmaktayız. Ayrıca CE 0036 PED 97/23 EC / III MODUL H, ADW-0 TRD 100 İmalat yeterlilik belgesi, GOST , FireSafe , TUV AR-314/315 ve TSE kalite belgelerimiz mevcuttur.

Ergitme işlemi indiksiyon ocaklarında (2 adet) yapılmaktadır. Hurda ve aljay malzemeleri ile doldurulan ocaklar 1550-1650 °C geldiklerinde döküm işlemine geçilir. Döküm işlemine geçmeden önce bütün ocakların analiz değerleri spektrometre de ölçülür, ölçülen bu değerler standartların istediği değerler ile karşılaştırılır ve uygun olması halinde dökümüne izin verilir. Uygun olmayan analizlerde analiz değerlerine göre gerekli ocak düzeltmesi yapılarak (ocağa ilave malzemeler ekleyerek) tekrar analize alınır ve bu analizin doğrulanması sonucunda döküme geçilir.

Analiz değerleri, döküm sıcaklıkları, izabe protokolünde kullanılan malzeme miktarları, malzemenin mekanik kontrolleri sonucunda ki değerleri (çekme, kopma ,uzama, akma, sertlik), çelik malzemeler için tavlama bilgileri, markalama bilgileri her ocağa bir şarj numarası verilerek bilgisayar ortamında bu şarj numarası ile takip edilir.

YAKACIK VALF’de dökülen bütün çelik malzemeler 920 °C derecede normalizasyon tavlamasına tabii tutulur. Özel müşteri istekleri doğrultusunda paslanmaz malzemelere de ısıl İşlem uygulanmakta ve malzeme mukavemeti artırılmaktadır.

Taşlama ve temizleme işleminden geçen bütün malzemeler dökümhane çıkışında ait oldukları ocağa ait şarj numarası ile markalanarak dökümhaneden talaşlı imalata çıkarılır.
Firmamızda prosesin her aşaması, kalibrasyonlu cihazlar ve mastarlar ile kontrol edilerek kayda geçirilmektedir.

Montaj bölümünde montajı biten bütün mamuller %100 sızdırmazlık testinden geçdikten sonra boyahaneye gider. Mamullerimiz çift kat rapid boya ile boyanır.

Sevkiyat ambarına sevk edilen ürünlerimiz siz müşterilerine en kısa sürede ulaştırılır.

Ürünler :

> Pistonlu Vana
> Küresel Vana
> Globe Vana
> Metal Körüklü Globe
> Çek Vana
> Doğalgaz Küresel Vana
> Y Tipi Pislik Tutucular
> T Tipi Pislik Tutucular
> Pirinç Pislik Tutucu
> Kazan Blöf Vanası
> Manometre Muslukları
> Kelebek Vana
> Prinç Küresel Vana
> Krojenik Vana
> Monoball Vanalar
> Kontrol Vanaları

Web sitesi : www.yakacikvalf.com.tr

Hiç yorum yok: